Karol Okrasa gotuje w Częstochowie, na placu Biegańskiego. Karol Okrasa przegotował m.in. potrawę z kaszy.
Karol Okrasa. gwiazda telewizyjnych programów kulinarnych, jest także dzisiaj gwiazdą VII Festiwalu Sztuki Kulinarnej, Aleja Smaku, w Częstochowie.
Razem z Karolem Okrasą gotuje jego uczeń i pracownik, częstochowianin Szymon Szendlak, który w ub.r. zdobył tytuł najlepszego polskiego kucharza najmłodszego pokolenia. Szyomon miał swópj pokaz przed Karolem Okrasą.
Aleja Smaku kusi przysmakami regionalnych kuchni. Karol Okrasa chwali kuchnie regionalkne. W III alei Najświętszej Maryi Panny trwa trzedniowa impreza kulinarna, która rozpoczęła się wczoraj.
Aleja Smaku oferuje specjały nie tylko polskiej kuchni, które poleca Karol Okrasa, ale także litewskiej. W Alei Smaku swoje stoisko mają wilnianie.
W Alei Smaku można kupić miody różnego rodzaju, a także miody pitne. Duży jest wybór wędlin wędzonych, piw z małych browarów, chleba na zakwasie.
Ale Aleja Smaku oferuje także inne towary. Są serca z piernika, oscypki, także z rusztu, biżuteria, zabawki.
Swoje wyroby prezentują firmy z różnych regionów Polski. Można także kupować i degustować potrawy przygotowane przez wystawców i restauratorów. Nie zabrakło konkursów dla publiczności, także tej najmłodszej.
Dzisiejszy wieczór zakończy koncert zespołu "Łąki Łan". Początek koncertu o godz.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?