Już po raz piętnasty odbywa się Święto Ciulimu i Czulentu. Dzisiaj dzień drugi. Potrawy różnią się przede wszystkim tym, że w czulencie nie ma, bo nie może być, wieprzowiny. Ciulim przygotowały miejscowe gospodynie i nie nadążały z wydawaniem porcji turystom i miejscowym. Kucharze chasydzi też nie mieli chwili odpoczynku. Przyjechali specjalnie z Izraela, aby ugotować przysmak żydowskiej kuchni. To święto jest spotkaniem dwóch kultur, polskiej i żydowskiej, w miejscu, gdzie do II wojny światowej żyły w zgodzie obie społeczności
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?