Mateusz Gessler poprowadził w Galerii Jurajskiej aż 4 odsłony swoich warsztatów, podczas których można było podejrzeć pracę szefa kuchni oraz poznać jego przepisy m.in. na sezonowe dania dla całej rodziny. W programie imprezy znalazło się także wspólne gotowanie z jurorem "MasterChef Junior".
Ale Jurajska przygotowała na niedzielę nie tylko zajęcia z gotowania. W programie imprezy znalazły się także pokazy carvingu, czyli wycinania misternych wzorów z owoców i warzyw oraz warsztaty z dekorowania stołu piknikowego. Podczas imprezy zostały także zaprezentowane najnowsze trendy w aranżacji.
Kucharze-amatorzy mogli natomiast zmierzyć się w zawodach slow-food, w których do zdobycia były białe fartuchy szefa kuchni. Nie zabrakło także kulinarnych zmagań najmłodszych.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?