MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny...
fot. Adam Wojnar/archiwum Polska Press

Co można zjeść na cmentarzu? Niektóre przysmaki były znane jeszcze w czasach PRL-u. Poznaj regionalne produkty na Wszystkich Świętych

Obwarzanki odpustowe

Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny przysmak, który jest jedzony także na Wszystkich Świętych. Niewielkie obwarzanki są nanizane na sznurek i wyglądają jak wielkie korale. Robi się je z mąki, wody, soli, cukru i odrobiny tłuszczu. Mogą być posypane sezamem lub makiem.

Zobacz również

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Zaczęło się! W opolskich lasach można już znaleźć prawdziwe skarby

NOWE
Zaczęło się! W opolskich lasach można już znaleźć prawdziwe skarby

Polecamy

Przegląd prasy z Częstochowy w maju

Przegląd prasy z Częstochowy w maju

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Nie daj się nabrać, nawet jeśli to atrakcyjna inwestycja – oszuści działają

Nie daj się nabrać, nawet jeśli to atrakcyjna inwestycja – oszuści działają