Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Ogromny sukces ucznia ze Sz.P nr 6 w Sosnowcu! Znalazł się wśród najlepszych

Ogromny sukces ucznia ze Sz.P nr 6 w Sosnowcu! Znalazł się wśród najlepszych

Park kieszonkowy przy Wróblewskiego prawie gotowy. Tylko komu służą poduszka i gatki?

Park kieszonkowy przy Wróblewskiego prawie gotowy. Tylko komu służą poduszka i gatki?

Polecamy

18 konkursów w świetnej obsadzie na hipodromie w Drzonkowie

18 konkursów w świetnej obsadzie na hipodromie w Drzonkowie

Wisła Kraków. Złe wybory, słaba gra, a na koniec zmarnowana szansa na wygraną

Wisła Kraków. Złe wybory, słaba gra, a na koniec zmarnowana szansa na wygraną

Masz taką budowę ciała? Możesz być bardziej podatny na raka jelita

Masz taką budowę ciała? Możesz być bardziej podatny na raka jelita