W trakcie festiwalu miłośnicy tradycyjnej śląskiej kuchni zaprezentowali swoje dania i produkty rywalizując przy tym o Złoty, Srebrny lub Brązowy Fartuch w kategoriach: amatorzy, szkoły gastronomiczne i profesjonaliści. Na imprezie nie zabrakło regionalnych dań serwowanych przez restauracje Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”. W programie wydarzenia były także mistrzowskie pokazy Remigiusza Rączki i Pascala Brodnickiego.
Program Festiwalu „Śląskie Smaki” – niedziela, 19 czerwca, Promenada ARENA Zabrze
- 13:00 - otwarcie Festiwalu „Śląskie Smaki”
- 13:15-14:00 - Muzyczne Smaki Świata – koncert Orkiestry Dętej Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
- 14:00-15:00 - Krzysztof Respondek – program muzyczno-kabaretowy
- 15:00-16:00 – Pascal Brodnicki - pokaz kulinarny
- 16:15-17:00 - FRELE – koncert trio muzycznego
- 17:00-17:30 - Pascal Brodnicki - pokaz kulinarny
- 17.30-18:00 - zakończenie konkursu kulinarnego, wręczenie nagród laureatom Festiwalu
- 18.00-19:00 - Bitwa Smaków - pokaz kulinarny Remigiusza Rączki wraz z degustacją
- 19:00-20:00 - Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk” im. Stanisława Hadyny – koncert galowy z orkiestrą
- 20:00 - zakończenie Festiwalu
Organizatorami Festiwalu Śląskie Smaki byli Śląska Organizacja Turystyczna i miasto Zabrze.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?