Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

XVI edycja Festiwalu Śląskie Smaki już za nami. Były koncerty oraz pokazy kulinarne Remigiusza Rączki i Pascala Brodnickiego.

Marcin Śliwa
Marcin Śliwa
W trakcie festiwalu miłośnicy tradycyjnej śląskiej kuchni zaprezentują swoje dania i produkty rywalizując przy tym o Złoty, Srebrny lub Brązowy Fartuch w kategoriach: amatorzy, szkoły gastronomiczne i profesjonaliści.
W trakcie festiwalu miłośnicy tradycyjnej śląskiej kuchni zaprezentują swoje dania i produkty rywalizując przy tym o Złoty, Srebrny lub Brązowy Fartuch w kategoriach: amatorzy, szkoły gastronomiczne i profesjonaliści. Śląskie Smaki
Festiwal Śląskie Smaki to nie tylko szansa, aby spróbować najlepszych regionalnych potraw w ich lokalnych odmianach, ale także okazja do świetnej zabawy. O dobre nastroje uczestników zadbali m.in. Krzysztof Respondek z programem muzyczno-kabaretowym, muzyczne trio Frele oraz Zespół Pieśni i Tańca Śląsk. Na imprezie tradycyjnie nie zabrakło kulinarnych zmagań amatorów, szkół gastronomicznych i profesjonalistów, którzy stanęli do rywalizacji o nagrodę Złoty Fartuch. Kolejna, XVI edycja popularnego wydarzenia, odbyła się w niedzielę 19 czerwca w Arenie Zabrze.

W trakcie festiwalu miłośnicy tradycyjnej śląskiej kuchni zaprezentowali swoje dania i produkty rywalizując przy tym o Złoty, Srebrny lub Brązowy Fartuch w kategoriach: amatorzy, szkoły gastronomiczne i profesjonaliści. Na imprezie nie zabrakło regionalnych dań serwowanych przez restauracje Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”. W programie wydarzenia były także mistrzowskie pokazy Remigiusza Rączki i Pascala Brodnickiego.

Program Festiwalu „Śląskie Smaki” – niedziela, 19 czerwca, Promenada ARENA Zabrze

  • 13:00 - otwarcie Festiwalu „Śląskie Smaki”
  • 13:15-14:00 - Muzyczne Smaki Świata – koncert Orkiestry Dętej Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
  • 14:00-15:00 - Krzysztof Respondek – program muzyczno-kabaretowy
  • 15:00-16:00 – Pascal Brodnicki - pokaz kulinarny
  • 16:15-17:00 - FRELE – koncert trio muzycznego
  • 17:00-17:30 - Pascal Brodnicki - pokaz kulinarny
  • 17.30-18:00 - zakończenie konkursu kulinarnego, wręczenie nagród laureatom Festiwalu
  • 18.00-19:00 - Bitwa Smaków - pokaz kulinarny Remigiusza Rączki wraz z degustacją
  • 19:00-20:00 - Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk” im. Stanisława Hadyny – koncert galowy z orkiestrą
  • 20:00 - zakończenie Festiwalu

Organizatorami Festiwalu Śląskie Smaki byli Śląska Organizacja Turystyczna i miasto Zabrze.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: XVI edycja Festiwalu Śląskie Smaki już za nami. Były koncerty oraz pokazy kulinarne Remigiusza Rączki i Pascala Brodnickiego. - Zabrze Nasze Miasto

Wróć na czestochowa.naszemiasto.pl Nasze Miasto