MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania...
fot. nadianb/123RF

Tych produktów nigdy nie jedz surowych! Grozi to zatruciem i może mieć poważne skutki. Uważaj w szczególności na ziemniaki i mięso

Surowa mąka

NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania ciasta, może grozić zakażeniem układu pokarmowego bakteriami E. coli, Salmonelli czy Listerii. Mogą one trafić do mąki jeszcze na polu, ale także później w trakcie produkcji i transportu. Jedynie poddanie jej obróbce cieplnej pozwala na pozbycie się drobnoustrojów. Należy pamiętać także o dokładanym umyciu powierzchni, z którymi miało styczność surowe ciasto czy sama mąka.

Zobacz również

Festiwal "Na styku Kultur" w Lesznie Górnym dla Włodzimierza Czernisza!

Festiwal "Na styku Kultur" w Lesznie Górnym dla Włodzimierza Czernisza!

Miłośnicy koni spotkali się w Mierzęcinie. Są zawody i akrobacje. Ale emocje!

Miłośnicy koni spotkali się w Mierzęcinie. Są zawody i akrobacje. Ale emocje!

Polecamy

Polscy użytkownicy zgłaszają awarię sieci i wyszukiwarek. Co się dzieje?

PILNE
Polscy użytkownicy zgłaszają awarię sieci i wyszukiwarek. Co się dzieje?

Internet atakuje nasze dzieci, manipuluje, oszukuje i zastawia pułapki

Internet atakuje nasze dzieci, manipuluje, oszukuje i zastawia pułapki

Na obiad zrób bardzo prosty gulasz z szynki. Rodzina ci podziękuje

Na obiad zrób bardzo prosty gulasz z szynki. Rodzina ci podziękuje