Od dzisiaj restauracja hotelu Mercure Patria zaprasza smakoszy na golonkę. Impreza odbywa się u nas już po raz trzeci. Ma wielu amatorów, którzy już złożyli pierwsze zamówienia. Ten przysmak podawany będzie na 7 sposobów. Pięć dań to golonka faszerowana: z kapustą i grzybami, po węgiersku, ze śliwkami, po góralsku, po cygańsku i dwa rodzaje golonki z kością: po bawarsku i po prowansalsku. Oczekiwanie na zamówione dania umili gościom wiejski stół, który gospodarze oferują gratis. Święto golonki potrwa do 8 grudnia. Organizatorzy spodziewają się sprzedać co najmniej tysiąc porcji tego specjału.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?