Kuchenne Rewolucje w Częstochowie
Restaurację "Sezonova" w Częstochowie prowadzi Robert. Na próżno szukać tam jednak sezonowanych warzyw i owoców. W karcie jest wielki miszmasz od pizzy, przez tajską zupę, po kuchnię polską.
Partnerką Roberta jest Dorota, która mimo zaawansowanej ciąży każdego dnia jest w restauracji od świtu po zmierzch. Problem w tym, że żadne z właścicieli nie ma pojęcia o prowadzeniu lokalu.
Robert jest adwokatem, a Dorota psychologiem specjalnym. Wspólny biznes miał być spełnieniem marzeń, a stał się przyczyną zmartwień i nieprzespanych nocy.
Gości przed rewolucją było tu jak na lekarstwo, a para nie miała już z czego dokładać do interesu. Właścicielom zabrakło wiedzy i doświadczenia w branży gastronomicznej.
W restauracji każdy zajmował się wszystkim, nie było też jasno rozdzielonych zadań wśród personelu. Panował chaos i ogólna frustracja. W tej sytuacji przyszli rodzice zamiast w radości i spokoju oczekiwać narodzin swojego pierwszego dziecka, drżeli o finansową przyszłość swojej rodziny.
Z pomocą przyszła Magda Gessler i jej "Kuchenne rewolucje".
Czy zmiany wyszły na dobre, a rewolucja okazała się udana? Wiadomo, że Magda Gessler postanowiła zrobić tu trattorię włoską. Zmieniła się też nazwa restauracji, obecnie to Trattoria Verde.
Realizacja tego odcinka "Kuchennych rewolucji" odbyła się w maju 2020 roku.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?