Jak co roku, przedstawiciele częstochowskiego środowiska turystycznego, firm i instytucji kreujących lokalne produkty turystyczne spotkali się, by podsumować kolejny sezon.
Podczas uroczystości prezydent Krzysztof Matyjaszczyk, przewodniczący Rady Miasta Częstochowy Zdzisław Wolski oraz dyrektor Częstochowskiej Organizacji Turystycznej Elżbieta Trzeciak wyróżnili najaktywniejszych popularyzatorów lokalnej turystyki.
Statuetki Częstochowskiej Organizacji Turystycznej "ZA ZASŁUGI DLA ROZWOJU TURYSTYKI REGIONU CZĘSTOCHOWSKIEGO" Zarząd CzOT przyznał dla :
1. Henryka Dworaka
2. Haliny Ficek
3. Jana Korsaka
W kategorii produkt turystyczny Zarząd CzOT przyznał certyfikaty dla:
1. Gminy Olsztyn i Restauracji "Spichlerz" w Olsztynie za imprezę plenerową - "Hubertus"
2. Urzędu Miasta Częstochowy za Festiwal Kultury Alternatywnej "Frytka Off"
3. Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk" im. Stanisława Hadyny za Śląskie Centrum Edukacji Regionalnej Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk" -
W kategorii pamiątka turystyczna Zarząd CzOT przyznał certyfikaty dla:
1. Sanktuarium Matki Bożej Leśniowskiej Patronki Rodzin w Żarkach Leśniowie za
"Krówkę Leśniowską"
W kategorii potrawa regionalna Zarząd CzOT przyznał certyfikaty dla:
1. Gminnego Centrum Kultury i Informcji w Kochanowicach oraz Koła Gospodyń Wiejskich
w Kochanowicach za "Ciapkapustę"
2. Restauracji Browar Czenstochovia za "Żurek na maślance"
3. Browaru Czenstochovia za "Piwo Czenstochovia"
4. "Społem" PSS "Jedność" za "Pierogi domowe"
5. Gminy Olsztyn, Gminnego Koła Gospodyń Wiejskich w Olsztynie za
"Olsztyńskie Prażuchy"
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?