Magda Gessler i „Kuchenne rewolucje” znów zagościły w Częstochowie. Znana restauratorka zmienia oblicze restauracji Sezonova przy ulicy Orkana. Dlaczego jej właściciele zdecydowali się na zaproszenie Magdy Gessler?
- Restaurację Sezonova prowadzę razem ze wspólnikiem od dwóch lat – mówi nam Dorota Stańko.
- Dlaczego zdecydowaliśmy się na współpracę z panią Magdą? Do tej pory mieliśmy oryginalną włoską pizzę opartą na prawdziwych włoskich produktach. Klienci chwalili nasze dania, ale z powodu tego, że restauracja mieści się na uboczu, to klientów było za mało, aby lokal był rentowny – tłumaczy Dorota Stańko.
- Prowadzimy nasz lokal od dwóch lat, ale wcześniej nie mieliśmy doświadczenia w gastronomii. Ciągle się uczymy, a ta nauka dużo nas kosztuje, bo popełniliśmy szereg błędów. Dlatego chcieliśmy skorzystać z pomocy kogoś, kto pewne rzeczy nam poukłada i pokaże, w którą stronę iść. Epidemia koronawirusa pogorszyła sytuację, myślę, że gdyby nie pani Magda musielibyśmy pomyśleć o zamknięciu restauracji – dodaje współwłaściciela restauracji.
Co zmieni się w Sezonovej? Właściciele nie mogą na razie nic zdradzić. Wizyta Magdy Gessler już wywołała wielkie zainteresowanie wśród mieszkańców Częstochowy, którzy przychodzą, aby zobaczyć jak powstają „Kuchenne rewolucje”.
Emisja odcinka nakręconego w Częstochowie prawdopodobnie odbędzie się jesienią.
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?