MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szczaw, którego zbiory rozpoczynają się właśnie w maju jest...
fot. JuliaLototskaya / GettyImages

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szczaw nie dla każdego

Szczaw, którego zbiory rozpoczynają się właśnie w maju jest bogaty w witaminę C, żelazo oraz beta-karoten. Tuż obok botwinki, jest on najbardziej kojarzony z wiosennymi zupami, najczęściej bowiem wykorzystujemy go do gotowania zupy szczawiowej. Ze względu na zawartość kwasu szczawiowego powinny unikać go osoby mające problem z nerkami, sercem, stawami, a także ze zwiększonym ryzykiem rozwoju osteoporozy.

Zobacz również

Jak pięknie byłoby jechać tą drogą na wakacje. Nowy odcinek zakopianki na ukończeniu

Jak pięknie byłoby jechać tą drogą na wakacje. Nowy odcinek zakopianki na ukończeniu

Co za koncert! Daria ze Śląska też powiedziała: „Dobry Wieczór Gorzów”

Co za koncert! Daria ze Śląska też powiedziała: „Dobry Wieczór Gorzów”

Polecamy

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę