Już po raz piętnasty odbywa się Święto Ciulimu i Czulentu. Dzisiaj dzień drugi. Potrawy różnią się przede wszystkim tym, że w czulencie nie ma, bo nie może być, wieprzowiny. Ciulim przygotowały miejscowe gospodynie i nie nadążały z wydawaniem porcji turystom i miejscowym. Kucharze chasydzi też nie mieli chwili odpoczynku. Przyjechali specjalnie z Izraela, aby ugotować przysmak żydowskiej kuchni. To święto jest spotkaniem dwóch kultur, polskiej i żydowskiej, w miejscu, gdzie do II wojny światowej żyły w zgodzie obie społeczności
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?