Zobaczcie, co organizatorzy przygotowali na tegoroczną edycję imprezy, która wystartowała dziś i potrwa do niedzieli.
17 - 19 czerwca
Jarmark Produktów Regionalnych
Podczas trzech dni festiwalowych na środkowym pasażu III Alei Najświętszej Maryi Panny odbędzie się JARMARK PRODUKTÓW REGIONALNYCH. Swoje wyroby zaprezentują firmy z różnych regionów Polski. Zwiedzający będą mogli dokonać zakupu produktów oraz uczestniczyć w degustacjach i pokazach przygotowanych przez wystawców.
17 - 19 czerwca
Stoiska restauratorów i sponsorów – Plac Biegańskiego
18 - 19 czerwca
W sobotę i niedzielę na scenie oraz w hali namiotowej usytuowanych na Placu Biegańskiego odbędą się występy artystyczne, konkursy oraz pokazy kulinarne przygotowane przez znanych mistrzów kuchni, wśród atrakcji m.in.
- „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” – konkurs na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną organizowany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie, Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego oraz Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie.
- Częstochowski Konkurs Piw Domowych
- Pokaz kulinarny w wykonaniu Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie
- Pokaz kulinarny w wykonaniu Szymona Szlendaka – Kucharza Restauracji Platter by Karol Okrasa, Sekretarza Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?