Jutro w III Alei Najświętszej Maryi Panny ruszy V Festiwal Sztuki Kulinarnej. W programie m.in. III Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów o tytuł „Mistrza kuchni śląskiej”, II Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego, pokazy kuchni żydowskiej, molekularnej, sztuka przygotowania kawy, warzenia piwa oraz jarmark produktów regionalnych.
Podczas trzech dni festiwalowych, od 3 do 5 czerwca, w III Alei Najświętszej Maryi Panny swoje wyroby zaprezentują firmy z różnych regionów Polski, produkujące żywność metodami tradycyjnymi. Na stoiskach wystawców odbędą się liczne degustacje i konkursy dla publiczności, zwiedzający będą mogli kupić produkty oraz uczestniczyć w degustacjach i pokazach przygotowanych przez wystawców.
Wideo
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!